Поголемиот дел од корисниците немаат способност за одвиткување и сечење по должина, па тие преферираат да се обезбедат рамни продукти или табли за полесно ракување. Стандардните димензии се следните:

1000*2000mm

1250*2500mm

1500*3000mm во согласност со главните мерки

1219*2438 mm (4’*8’)

1524*3048 mm (5’*10’)

Со намалување на должината на линијата може да се намалат намотките/ калемите за специфични/ конкретни должини на барање на клиентите.

Рамните материјали од нер`ѓосувачки челик подебели од 18 mm се продаваат од леани табли.

Рамните материјали од нер`ѓосувачки дебел челик кои што немаат стандардни мерки се наречени кварт плочи/табли.